Nytt försök i Strömsån

Så var det dags för årets andra fisketur, även den gick till Strömsån för ett bottenmetepass med min kompis Thomas. Vädret var växlande, ena minuten soligt och ganska skönt (ca 13 grader i luften), för att sedan bli mulet, regnigt och blåsigt, och sedan soligt igen. Så där höll det på ganska länge.

Själva fisket var dock fortsatt trögt. Själv fick jag ingen fisk alls, medan Thomas fick en mört och en braxen, som vi inte vägde men uppskattade vikten till lite över kilot, kanske 1,3 kg eller så. Vi såg några andra fiskare vid ån, kanske 5-6 stycken, men det var lika trögt för dem, såg ett par landade idar men inget mer. När vi lämnade vattnet pratade vid en stund med ett par killar från specimengruppen SG Fiskgjusen, och de hade endast lyckats få tre idar och en braxen, så det var trögt fiske för alla.

Kan åtminstone bjuda på en bild på Thomas braxen. Ingen jättepanka i rekordklass, men alltid något.

Thomas braxen

Årets premiär avklarad

Så var då årets fiskepremiär avklarad. Turen gick till Strömsån, för att köra lite bottenmete efter id och braxen. Det blev dessvärre ingen fisk denna gång, jag hade två fiskar på men båda släppte efter en kort stund. Båda napp kom inom en relativt kort stund efter att jag började fiska, men sedan var det helt dött. Jag testade ett nytt bete, konstgjorda maggots av märket Gulp, som jag tror kommer att fungera bra. Dessa är inte att förväxla med Powerbaits maggots, utan är tillverkade på ett helt annat sätt. Tyvärr finns de inte i Sverige ännu, så jag beställde mina från USA via eBay.

Det blev som sagt ganska dött efter en stunds metande, fick mina två napp relativt snabbt. Mitt emot mig, på andra sidan ån, satt en kille som fick några braxar i kilosklassen, men även han slutade få fisk efter en stund. Så av någon anledning slutade fisken nappa bara en kort stund efter att jag kom till ån, kan bero på väderomslaget, det började blåsa och mulna på, som synes på bilden nedan.

68371-14

Pike Challenge-sajten på nätet!

Som jag nämnde i mitt förra inlägg här på bloggen så håller jag på med en hemsida för en gäddfisketävling här i Örnsköldsvik i början av juni, och nu finns den att beskåda på nätet. Informationen kommer dock att uppdateras fortlöpande, men kika gärna in på den för att få mer information om tävlingen.

http://www.pikechallenge.com/

Snart drar det igång...

Det är fortfarande lugnt på fiskefronten, är ju ingen vinterfiskare, och än ligger isarna ganska tjocka på sina håll även om det börjar spricka upp lite här och där. Men det tar väl några veckor eller någon månad innan det börjar bli dags att prova lyckan igen. Ska försöka meta lite mer i år, idfisket i den riksbekanta Strömsån brukar dra igång i slutet av april eller början av maj, och det finns även rätt fin braxen där.

Så vad har man då gjort i fiskeväg under vintern? Har varit en del hos lokala fiskeklubben, de har öppet hus i klubblokalen på onsdagar, då man kan ta sig en kopp kaffe och snacka fiske med likasinnade, ett trevligt tidsfördriv under vinterhalvåret. Jag erbjöd mig även att göra en hemsida åt dem, då de inte hade någon sådan, och resultatet finns att beskåda på länken SFK Storfiskarna till höger. Och de hade dessutom ett årsmöte tidigare i år, där bland annat årets största fisk av respektive art belönades med en plakett, och minsann om inte jag fick äran att belönas med en plakett för 2006 års största gädda (den på 8,5 kg som jag fick i juni). Trevligt!

Ska även göra en hemsida åt en gäddfisketävling som kommer att arrangeras här i Örnsköldsvik i början av juni. En stor tävling som är sanktionerad av IGFA, där vinnaren kommer att få åka till sportfiske-VM i Florida nästa år. Jag vet inte så mycket om detaljerna, men jag har fått en förfrågan att göra deras hemsida, så det blir mitt nästa fiskeprojekt. Återkommer med en länk när sidan finns att beskåda på nätet.

Tills vidare, tight lines!