Fiskeåret 2006

Så var det då (äntligen) dags att summera fiskeåret 2006 för min del. Med mina mått mätt ett riktigt bra år, är framförallt nöjd med att det blev två nya personbästa (gädda 8,5 kg och id 1,47 kg). Det blev så klart en del turer utan fisk, men det får man ju räkna med i den här branschen. Så sammanställningen lyder som följer:

Meteturer: 7
Trollingturer: 13
Spinnfisketurer (från land): 6
Totalt antal fisketurer: 26

Totalt antal fiskar:

Gädda: 16
Id: 6
Mört: 5
Abborre: 1

Detta kan tyckas vara ett otroligt dåligt år ur mångas synvinkel, men med mina mått mätt är det här faktiskt ett bra år, förutom då antalet abborrar (men jag har till mitt försvar inte satsat alls på abborre denna säsong). Gäddfisket var inte lika bra 2006 som 2005, sett till antal landade fiskar, men med ett nytt personbästa måste jag trots allt vara nöjd. Är även nöjd med mina topp-3 gäddor detta år, på 8,5 kg, 5,5 kg och 5,0 kg. Vad gäller mete är det något jag knappt testat tidigare, och absolut inte bottenmete, så även här har framsteg skett mot tidigare år.

En målsättning för 2007 är dock att meta mer i Strömsån för att putsa det nysatta idrekordet ytterligare och helst även lyckas fånga någon braxen, då jag sedan tidigare bara fångat en liten braxen som slumpfisk vid abborrmete. En annan målsättning är att fånga min första gös, en art jag inte lyckats fånga ännu. I övrigt vore det ju inte fel att putsa något rekord ytterligare, så vi får se hur det blir med den saken.