Pike Challenge 2008

Så är då sajten för Pike Challenge 2008 uppdaterad. Och ja, det är jag som sköter den biten, om nu någon undrar. Årets upplaga går av stapeln den 31 maj till 1 juni, och redan nu kan intresserade anmäla sig. Och denna gång kommer det förhoppningsvis att finnas tillgång till båtar för eventuellt långväga gäster, det vore skoj om det kom folk "utifrån" med för att visa var skåpet ska stå. Fast de får nog konkurrens från undertecknad detta år, förra året var jag inte med men denna gång kommer jag nog att vara med. Ser redan fram emot denna tävling, och det skulle vara kul om någon som läser min blogg dyker upp med.

Här är länken till sidan, där finns all information ni behöver för att vara med, och lite bilder och resultat från förra årets tävling med.

http://www.pikechallenge.com/

Fiskeåret 2007

Så var det då dags för min sammanställning över fiskeåret 2007. Det blev ett, med mina mått mätt, lyckat år totalt sett. Ett par målsättningar jag skrev i förra årets sammanställning var att få någon braxen och min första gös, och båda dessa lyckades jag infria. Det var mitt bästa år någonsin vad gäller antalet gäddor, och förutom min första gös lyckades jag även fånga mina första björknor någonsin. Det blev nytt personbästa på mört och braxen, samt naturligtvis på gös och björkna. Och det var också året när jag provade på jerkfiske för första gången. Så jag är nöjd med fiskeåret 2007.

Det enda jag inte var nöjd med var storleken på gäddorna, toppfiskarna höll en mindre klass än de senaste åren (största blev en fisk på 4,7 kg), men antalsmässigt så var jag mycket nöjd. En annan mindre lyckad sak under 2007 var fisket efter id i Strömsån. Men det var yttre förhållanden som gjorde att detta år var mycket sämre än på många år vad gäller den. Förhoppningsvis blir idfisket där bättre nu i vår.

Fiskeåret 2007 i siffror (skillnad mot 2006 inom parantes)

Meteturer: 9 (+2)
Trollingturer: 15 (+2)
Jerkfisketurer: 2 (+2)
Spinnfisketurer (från land): 6 (samma)
Totalt antal fisketurer: 32 (+6)

Gädda: 33 (+17)
Id: 1 (-5)
Mört: 22 (+17)
Abborre: 7 (+6)
Braxen: 1 (+1)
Björkna: 2 (+2)
Gös: 1 (+1)
Öring: 2 (+2)