Tre Zalta gäddor idag

Åkte ut och trollade på eftermiddagen med Fredrik, det var en relativt varm dag för årstiden och strålande sol, och vi hann knappt börja förrän han fick hugg på sin Alien Eel i Ålandsfärgen. Upp kom gäddan på 3,5 kg som syns på bilden nedanför. Han hann även få två lite mindre gäddor på samma bete, och en var på en orangefärgad Strike Giant och en clownfärgad Grandma, så han fick totalt fem gäddor på mellan 2 och 3,5 kg denna gång.

 

För egen del blev det tre gäddor, de första två på 1,5 kg var och båda högg på en Ålandsfärgad Zalt (färgkod 33), och den sista var lite större med sina 3 kg, och högg på en Zalt med färgkod 44. Så det blev totalt 8 gäddor i båten denna gång, och som bonus fick vi även en liten pratstund ute på vattnet med Johan, som även han var ute på en trollingrunda och hade fått ett par fiskar på strax över 90 cm.

 


En liten gädda idag

Åkte ut och trollade lite med Fredrik på Veckefjärden denna regniga och kyliga eftermiddag. Trodde fisket skulle vara hyggligt med tanke på vädret, men så var inte fallet. Jag fick en liten gädda på 6-7 hekto på en Ålandsfärgad Zalt, och det var allt. Fredrik fick en i samma storlek, på en neonröd Cisco Kid, men det lustiga med den var att den på något konstigt vis lyckats snara in sig själv i en ögla på linan, och det såg ut nästan som att fisken var tacklad för att användas som bete (se bilden), men den hade lyckats ordna detta helt på egen hand. Såg ganska konstigt ut, har bara sett något liknande en enda gång förut. I övrigt var fisket inget vidare denna gång, fast det blev ju åtminstone inget bompass...

 


Trögt fiske idag

 

Åkte ut på Veckefjärden för lite trolling idag, fast till skillnad från annars var det inte Fredrik utan Johan jag åkte ut med, så jag fick även provåka hans nya båt för första gången, en riktigt trevlig fiskebåt som faktiskt tidigare ägts av en välkänd gäddfiskeprofil vid namn David Lundqvist, så denna båt har säkerligen synat en och annan gädda.

 

Det fick den göra den här gången också, dock varken många eller stora då den enda gäddan för dagen var en fisk på dryga 3 kg som Johan fick. I övrigt var det väldigt trögt denna dag, som var kylslagen och mulen till en början men molntäcket sprack upp och solen tittade fram framåt eftermiddagen. Men det var ändå trevligt att komma ut, och dessutom fick jag stifta bekantskap med en lite annorlunda trollingmetod än den jag är van, vi använde nämligen sidoparavaner och spöhållare. Annars är jag mestadels van med handhållet spö vid mina trollingrundor, så det var en intressant detalj. Synd att fisket inte var bättre än vad det var, men det är bara att nöta på...

 

 


Fem gäddor i eftermiddag

Fisket har varit väldigt segt för mig på sistone, med ett flertal bompass. Denna eftermiddag blev det dock ett slut på denna negativa trend när jag var ute med Fredrik på en trollingrunda i Veckefjärden. Det började med ett hugg efter bara några få sekunders fiske, och upp kom en gädda på dryga 1,5 kg. Ingen jätte men åtminstone ett slut på bompassförbannelsen. Sedan blev det fyra gäddor till för min del, tre i samma storleksklass och en på 3,5 kg. Samtliga högg på en Ålandsfärgad Zalt.

 

Det gick däremot trögare för Fredrik idag. Han tappade en fin gädda på dryga 6-7 kg ganska tidigt, och sedan dröjde det ända till slutet av turen innan han fick sin enda gädda för dagen, som var på dryga 1,5 kg. Den högg på en Ålandsfärgad Zam, och just Ålandsfärgen var tydligen färgen för dagen eftersom samtliga sex fångade gäddor högg på den färgen.


Ännu ett bompass...

Så var det dags för ännu ett bompass i raden av många, åkte ut med Fredrik för lite trolling och även denna gång slutade det med ett bompass, och denna gång blev det ett bompass för Fredrik också. Inte ens ett hugg för någon av oss, men förutsättningarna var inte det bästa eftersom det var helt vindstilla och vattenståndet var högre än normalt vilket är en nackdel i vårt hemmavatten. Det börjar bli lite enformigt med dessa bompass, men fördelen med dem är väl att man kommer närmare och närmare ett lyckat pass för varje bompass... :-)