Blåsigt och segt idag

Åkte ut med min fiskarbroder Fredrik för ännu en runda på Veckefjärden denna blåsiga lördag. Det var dryga 16 grader i luften och blåste ganska bra västerifrån, och de yttre förutsättningarna kändes helt okej. Men fisket var oväntat segt. Det blev en del experimenterande med olika beten och färger, men trots det blev det en bompass för Fredrik idag, och själv fick jag en gädda på ungefär 3 kg, på en gulsvart Zalt (färgkod 11). I övrigt var det väldigt segt, Fredrik hade ett hugg och det var i princip allt.

 

Passade på att ta en pausfika ute i båten, och här är ett par bilder på Team Pikepajka in "fika action". Överst syns skeppare Fredrik posera med ett av sina favoritbeten (Jake i "tuttifrutti" färg) med Själevads kyrka i bakgrunden, och nederst försöker undertecknad se cool ut med en kopp kaffe i näven.

 

 


Avbitare är bra att ha

Idag åkte jag och Fredrik ut på Veckefjärden, dags för en trollingrunda igen. Det var halvklart och ungefär 12 grader i luften, och lite småblåsigt. Det tog ett bra tag innan vi fick någon fisk, och det var Fredrik som fick dagens första fisk, en fin pjäs på uppskattningsvis över metern och kanske 6-7 kg. Vi vägde aldrig fisken för den hade varit uppe ur vattnet ett bra tag, den hade nämligen svalt hans Salmo Fatso Crank så rejält så att avbitartången fick göra en insats, och klippa av krokarna. Och eftersom fisken varit uppe så pass länge skippade vi helt enkelt mätning och vägning, en snabb bild fick räcka innan den fick simma tillbaka igen.

 

Senare fick Fredrik ytterligare en gädda fast i mindre format, ett par kilo, och den högg på en Jake. Själv började jag befara ett bompass men en stund senare fick även jag en gädda på ett par kilo, den högg på en gulsvart Zalt, så tack och lov att man slapp ett pinsamt bompass. Men dagens största blev alltså denna ganska långa fisk som skeppare Fredrik fick.

 


Skaplig gös och 7-kilos gädda

Det har av olika anledningar inte blivit så mycket fiske på ett tag, men nu var det äntligen dags att åka ut på Veckefjärden med min kollega Fredrik för lite fiske efter storgäddan. Jag började med en nyinköpt gul/svartrandig Zalt, och på den nöp en liten gädda på 6-7 hekto, bytte sedan till en röd/vit Rapala Super Shad Rap, och på den blev det två gösar, varav den största var rätt skaplig med sina 2 kg. På sista invevningen för dagen högg dessutom en gädda i samma lilla format som den första, även den på Shad Rapen.

 

För skeppare Fredrik slutade dagen med två gäddor, den första var i samma storleksklass som mina, men den andra var en grann pjäs på 7 kg och 100+ cm (mättes aldrig). Helt okej fisketur, även om mina gäddor kanske var i minsta laget. Men gösen var rätt fin åtminstone, och en 7-kilos gädda i båten är ju aldrig fel. Här nedanför en bild på min största gös för dagen och Fredriks gädda, hade lite flyt med den sistnämnda bilden eftersom kamerans batteri dog precis när jag skulle ta bilden, hann dock med ett foto åtminstone... :)