Nytt personbästa på mört

Åkte ut till Strömsån för lite mete denna soliga och vackra vårdag. Igår blev fisket inte så lyckat då jag metade med maggot, så denna gång testade jag majs istället. Jag hann nästan inte blötlägga linan förrän jag fick napp, och upp kom minsann ett nytt personbästa, en mört på 320 gram. Ingen bjässe för rekordböckerna, men likväl en fin mört och ett nytt personbästa.

Utöver denna mört fick jag även en mindre mört och en id på 1340 gram, samtliga på relativt kort tid. Sedan slutade fisken helt plötsligt att nappa och det blev helt dött i ån. Märkligt fenomen att det ena stunden nappar ganska bra för att sedan bara sluta på det viset. Men jag får ändå vara nöjd, det är inte varje dag man sätter nytt personbästa, men idag var det dags.


Premiär med högtflygande skådespel

Så var då årets fiskepremiär avklarad. Det blev en tur till Strömsån för lite bottenmete, då iden verkar vara på gång. Men det var lite segt, det är inte omöjligt att den mesta fisken redan passerat. Jag hade några känningar men fick tyvärr inte upp någon fisk denna gång, men det var ganska segt för de andra som var på plats med. Thomas fick fem små (under kilot) idar samt en mört, och idarna fick han innan jag kom till ån. En annan bekant, Andreas, fick dock ett par skapliga idar på dryga 1,7 kg, fast han flötmetade till skillnad från mig och Thomas.

Dagens höjdpunkt var dock inte fiskerelaterad, utan ett intressant skådespel i form av en havsörn som gled fram majestätiskt bara ett hundratal meter från mig, jagad av tre galna måsar som såg aningen småväxta ut jämförelse. Så även om fisket i sig var trögt så var det en givande tur, och det är ju skönt att kunna åka ut och fiska i öppet vatten igen efter en lång och snöig vinter med, bara en sådan sak.

Rullservice och ny lina

Min gamla trotjänare som jag använder för vanligt spinnfiske samt trolling, en gammal klassisk röd Ambassadeur 5000 inhandlad någon gång runt 1987 eller 1988, har fått en efterlängtad genomgång "hemma" hos Abu där den en gång i tiden tillverkades, och det var på tiden för den har faktiskt aldrig blivit servad förut men ändå gått som en klocka. Men i höstas började jag höra konstiga ljud när den frikopplades så jag tyckte det var bäst att låta någon expert ta en titt på den, och mycket riktigt var det några delar till bland annat bromsen som behövde bytas ut. Men nu när säsongen drar igång igen framöver känns den förhoppningsvis som ny igen efter denna service.

Ny är även linan, jag passade på att byta lina när jag ändå var och hämtade rullen, och trots att jag har använt Power Pro och varit nöjd med den blev det en för året helt ny lina som heter Sufix 832. Denna lina väntas bli årets storsäljare och påstås vara den mest avancerade flätlinan som någonsin tillverkats, så det ska bli intressant att se hur den känns i praktiken. Någon som läser detta som redan hunnit prova denna lina?