Dagen efter rekordet...

Dagen efter det nysatta personrekordet så blev det ytterligare en fisketur, på samma vatten och med samma sällskap. Det var lite varmare och soligare än gårdagen, och såg ut att kunna vara ganska gynnsamma förutsättningar för fiske.

Den här dagen blev det dock inget nytt rekord, och det började ganska segt med då det tog ett tag innan det blev någon fisk i båten. Det var Fredrik som tog dagens första gädda, en fisk i tvåkilosklassen. Min gula Zalt ratades under några timmar, men fick till slut skörda dagens första gädda, ungefär samma storleksklass på den. Men när jag bytte bete till en Rapala X-Rap Jointed Shad i färgen firetiger blev det genast mer fart på dem, och fyra fiskar landades. De låg i ungefär samma storleksklass, förutom en på dryga 3 och en fin toppfisk på 5 kg, som blev dagens största fisk i båten. Fredrik fick ytterligare en gädda och tappade även en, även jag hade någon fisk på som valde att kliva av. Men resultatet blev alltså fem gäddor för min del med en topp på 5 kg, och Fredrik fick två gäddor denna eftermiddag.

Nytt personbästa!

Åkte ut på Veckefjärden med Fredrik för en runda gäddfiske denna kyliga men vackra dag. Temperaturen låg på dryga 7 grader, men det var nästan helt vindstilla idag, och mestadels mulet. Det kom även lite duggregn under en kortare period. Dagen till ära hade jag införskaffat några 4Play från Savage Gear, har aldrig använt dessa tidigare men Fredrik har fått en hel del fisk på dem, så nu var det läge att testa dem.

Fick nästan omgående hugg på en av dessa, och upp kom en liten gädda på halvkilot. En stund senare var det dags igen, men denna var större och låg på drygt två kilo. Strax efter det fick även Fredrik dagens första gädda, som även den låg i tvåkilosklassen.

Senare var det dags att byta bete och då åkte en beprövad orangefärgad Storm Mag Thunderstick på. Det tog inte lång tid innan det var dags för ett nytt hugg, men jag kände direkt att den här var en aning större än de andra fiskarna. Gäddan kämpade hårt och gjorde flera tokrusningar åt alla möjliga håll, och även någon tailwalk. En helt vild fisk som förutom det aggressiva lynnet även hade en del tyngd att sätta till, för när fisken till slut kom upp visade sig att det var ett nytt personbästa för min del, då den vägde exakt 9 kg och var 110 cm lång. Lycka! Det har inte blivit många fisketurer detta år, men det känns som att denna fisk räddar hela säsongen, väldigt skönt att sätta nytt personbästa då det var några år sedan sist. Fisken fick naturligtvis simma tillbaka, precis som de alltid får göra, så vi kanske ses igen?


Rosa beten? Tja, varför inte?

Det har inte blivit så mycket fiske denna sommar, men nu var det dags för en runda på Veckefjärden för att se om gäddorna var på hugget. En vacker, mestadels solig hösteftermiddag när temperaturen låg på ungefär 16 grader och svag vind.

Fisk blev det också, även om både jag och Fredrik var lite ringrostiga. De högg på olika beten, men mestadels beten som gick i grönt eller i abborrfärg. Orange och gult gick inte hem hos gäddorna denna dag, men däremot gjorde rosa det, som synes på bilden. Den visar en av de större gäddorna under dagen, ingen jättemen en skaplig fisk på strax över 4 kg som fattade tycke för Fredriks rosa 4Play. Vi fick även ett par till i samma storleksklass, och en del mindre fiskar, dock inga minisnipor. Det var dock aningen ojämn fördelning över vem som fisk fiskana, då det av totalt 9 landade fiskar blev 8 för Fredrik och endast en för undertecknad. Så revansch efterfrågas, förhoppningsvis redan next time...