Nytt personbästa!

Åkte ut på Veckefjärden med Fredrik för en runda gäddfiske denna kyliga men vackra dag. Temperaturen låg på dryga 7 grader, men det var nästan helt vindstilla idag, och mestadels mulet. Det kom även lite duggregn under en kortare period. Dagen till ära hade jag införskaffat några 4Play från Savage Gear, har aldrig använt dessa tidigare men Fredrik har fått en hel del fisk på dem, så nu var det läge att testa dem.

Fick nästan omgående hugg på en av dessa, och upp kom en liten gädda på halvkilot. En stund senare var det dags igen, men denna var större och låg på drygt två kilo. Strax efter det fick även Fredrik dagens första gädda, som även den låg i tvåkilosklassen.

Senare var det dags att byta bete och då åkte en beprövad orangefärgad Storm Mag Thunderstick på. Det tog inte lång tid innan det var dags för ett nytt hugg, men jag kände direkt att den här var en aning större än de andra fiskarna. Gäddan kämpade hårt och gjorde flera tokrusningar åt alla möjliga håll, och även någon tailwalk. En helt vild fisk som förutom det aggressiva lynnet även hade en del tyngd att sätta till, för när fisken till slut kom upp visade sig att det var ett nytt personbästa för min del, då den vägde exakt 9 kg och var 110 cm lång. Lycka! Det har inte blivit många fisketurer detta år, men det känns som att denna fisk räddar hela säsongen, väldigt skönt att sätta nytt personbästa då det var några år sedan sist. Fisken fick naturligtvis simma tillbaka, precis som de alltid får göra, så vi kanske ses igen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback