Fiskesäsongen förmodligen över

Så är då årets fiskesäsong förmodligen över, åtminstone vad gäller gäddfiske från båt i Veckefjärden. Fredrik har nämligen tagit upp båten inför vintern, och jag hjälpte honom att ta iland bryggan. Säsongen här är ju kortare än i Blekinges skärgård om man säger så, men det är ju "snart" vår igen...

Men det är ju inte 100% säkert att fiskesäsongen är helt över, det är väl inte omöjligt att man åker någonstans och kastar från land någon gång, vi får se hur det blir med den saken, och om vädret är någorlunda okej. Men fisket i Vikbotten brukar vara ganska segt så här års, åtminstone från land. Det är våren som är hetast där, men man kanske åker dit någon gång ändå.

Men till läsarna av denna blogg, sluta för den skull inte att komma in och kika på bloggen då och då, ska försöka skriva något fiskerelaterat inlägg ändå, även om jag inte varit ute på någon fisketur.

Märkligaste gäddan jag sett

Var ute på en trollingrunda med Fredrik idag. Vädret var mulet, dimmigt och lite lätt duggregn, men vindstilla. Det började lite segt, men så efter ett tag fick jag en gädda på dryga 3,5 kg, som skulle visa sig vara dagens största. Den tog på en flytande Zalt 14 i "bananfärg". Samma Zalt visade sig fungera bra idag, det blev ytterligare sex gäddor på den, de flesta på runt 2,5 kg och även någon på runt 3 och en lite mindre på dryga kilot. Så sammanlagt sju gäddor blev det för min del denna gång, och som sagt samtliga på samma Zalt, medan Fredrik fick en gädda denna gång, på en abborrfärgad 4Play.

Men dagens lustigaste detalj att rapportera var den näst sista gäddan jag fick för dagen, en storleksmässigt skaplig fisk på strax över 3 kg. Den hade en aningen annorlunda form om man säger så. Jag har aldrig fått något liknande själv, men jag har sett bilder på liknande exemplar på nätet förut. Men håll med om att denna fisk minst sagt har en egen karaktär och närmast ser ut som en hybrid mellan en gädda och en lunnefågel? :-)

Märklig gädda