En gädda idag

Åkte ut och trollade idag, men denna gång var fisket oerhört segt, åtminstone till en början. Vädret var riktigt soligt och klart, och vattnet lite högre än vanligt, och det kan ha påverkar fisket. Men Fredrik tog dock två gäddor på en Zalt i färgkod 38, den första på ungefär två kilo och den andra i kilosklassen. Bara en liten stund innan fisketuren var över så lyckades även jag undvika ett pinsamt bompass, genom en gädda på tre kilo, tagen på en blå/kromad Swim Whizz (färgkod 02 enligt Trumman.com), en färg som jag blivit tipsad om av en barndomskamrat som haft bra fiske i samma vatten med just denna färg för en hel del år sedan.

Dubbelhugg igen

Idag blev det ett dubbelhugg igen. Men tyvärr blev det inte samma utgång som förra gången. Det började med att jag fick ett hugg på min egenfärgade Zalt, och Fredrik vevade då in sin Zalt i Fiskarnas jubileumsfärg. Då plötsligt fick han ett rejält hugg, och det tog en bra stund innan han fick upp fisken till ytan. Min gädda på dryga två kilo landades utan problem, men tyvärr hände något som inte får hända för Fredrik, nämligen att beteslåset gick upp och rätades ut precis när han skulle landa fisken! Och detta var ingen liten fisk, utan mer i Gäddfeber-klass, då fisken var på minst 7-8 kilo, kanske mer. Så där försvann en riktigt fin gädda med hans wobbler i käften, tråkigt när sånt händer!

Utöver denna händelse fick Fredrik ett par gäddor på dryga två kilo vardera, och jag fick även en mindre gädda i kilosklassen, på en papegojfärgad Zalt, så två landade gäddor vardera blev det denna eftermiddag. Men det bestående minnet av denna fisketur var den större gäddan som försvann med Fredriks Zalt alldeles intill båten.

Dagens dubbelhugg

Var ute med Fredrik och trollade denna eftermiddag. I början var vädret soligt och fint, och jag började med att få en gädda på dryga 2 kg på en blå/guld Conrad. Fredrik kvitterade och tog en mindre gädda i kilosklassen på en papegojfärjad 4Play. Sedan mulnade det på och solen försvann, och vi bytte färger till lite starkare färger. Fredrik fick hugg på en Zalt i Fiskarnas specialfärg (påminner om Firetiger med svarta prickar), och såg ut att ta ledningen i den interna kampen, men då fick även jag hugg under invevningen, så vi stod där med ett dubbelhugg av varsin gädda i bästa Gäddfeber-stil. Fiskarna var visserligen inte fullt så stora som i filmen, men kul ändå med ett dubbelhugg. De kom upp i båten, Fredriks var på dryga 2 kg och min var på fina 4 kg, tagen på en ledad Rapala X-Rap i Firetiger-färg. Sedan fick jag inga fler fiskar denna gång, men Fredrik fick två gäddor till på ungefär 2,5 kg vardera, och på samma Zalt, som alltså lockade tre fiskar till hugg.

Årets största gädda på egen Zalt

Nu har gäddfisket kommit igång igen. Var ute på en trollingrunda med Fredrik på Veckefjärden idag. Det var soligt och fint, fast ganska kyligt, ungefär 10 grader. Körde i början med min egen Zalt (som jag skrev om tidigare) och den gav mig årets än så länge största gädda, en fin fisk på 4,7 kg. Även en mindre gädda på ungefär 2,5 kg högg på denna Zalt, som har en lite annorlunda, "upp-och-nedvänd" färgsättning. Senare fick jag även en gädda på 3,9 kg fast den högg på en firetiger-färgad Conrad. Fredrik fick också en fin gädda på ca 4 kg, och tappade en som han sa kändes rätt rejäl.

Gadda 070919

Test av nytt vatten

Fick ett förslag av Thomas att hänga med och prova ett nytt ställe, en liten sjö vid namn Hanabäckstjärn, där han hört att det ska finnas fin mört. Väl på plats så kastade vi ut, och fick napp nästan direkt. Jag körde bottenmete och han körde flötmete, och båda använde maggot. En del fisk fick vi, både mört och abborre, fast inte av någon grövre kaliber, men ändå en trevlig fisketur i en mysig liten sjö. Hade även sällskap av två bävrar som uppehöll sig i vattnet kanske 25-30 meter därifrån, samt fladdermöss när mörkret föll på. Helt klart värt priset för ett dygnskort, som inte kostade mer än 15 kr, bara en sådan sak.