Snöplig sorti ur Pike Challenge

När detta skrivs pågår Pike Challenge fortfarande i ett par timmar, och jag skulle ha varit med där istället för att skriva detta. Men för mig och mitt lag så blev det bara en dags tävlande, på grund av att när vi åkte hem med båten efter den första dagen så lyckades vi träffa en sten med propellern så att den gick sönder. Och då ingen reservpropeller finns tillgänglig så fanns inget annat alternativ annat än att lämna walk over och dra sig ur tävlingen. Verkligen tråkigt!

Men en dags fiske blev det åtminstone, dock tyvärr utan en enda fisk eller ens ett hugg. Några följare var allt, men inga hugg alls för oss. Okända vatten och inget ekolod gör det ganska svårfiskat. De andra lagen landade däremot en del fisk, ofta inga större pjäser som ger poäng (endast fisk över 80 cm ger poäng), men en del skapliga pjäser landades av några av lagen. Är i skrivande stund dock lite tveksam att andra dagen ger mer fisk eftersom det just nu är nästan 30 grader varmt och soligt, och alltså inte ultimat gäddfiskeväder.

Kul dock att träffa en hel del likasinnade, bland annat arrangerades en middag för alla lag och även några jippotävlingar som att kasta prick med jerkspö och grenen "kastspö" som gick ut på att kasta spjut med ett kastspö. Kul också att träffa några kändisar i gäddfiskevärlden, bland annat "Buster" från Gäddfeber var på plats med ett lag (de landade 66 gäddor första dagen), så det var trevligt att få chansen att snacka fiske med honom. Micke Odell från Fiskedrag på TV4 var också på plats för att göra ett kommande avsnitt till Fiskedrag, så tävlingen kommer att visas i TV framöver. Det känns rätt stort!

Nedan ett par bilder, dels en från starten när de 30 deltagarbåtarna var på väg till den gemensamma biministarten, och dels lite av prisbordet som var rätt välfyllt med allt från trollingmotorer till handgjorda jerkbaits och exklusiva multirullar som Daiwa Luna. Tyvärr blir det av naturliga skäl inga priser till mitt lag denna gång...

Pike Challenge 2008 start

Pike Challenge 2008 prisbord