Ismete och flytoverall

Jag hängde med Johan ut på ett ismetepass idag. Jag kom dock lite senare, så när jag kom hade Johan redan hunnit med att få en gädda på dryga 3 kg. Sedan var det rätt segt, innan Johan fick ytterligare en gädda, den på bilden här nedanför. Det blev ingen fler gädda denna dag, däremot en tappad fisk. Kul dock att se hur det här med ismete funkar, det är något jag har noll erfarenhet av, är ju som jag kanske nämnt förut inte någon vinterfiskare. Men kul med någonting nytt och annorlunda måste jag säga.

 

 

Och i samband med detta ismetepass fick jag även anledning att testa min nya flytoverall, som synes på bilden nedanför. Mycket skön och behaglig att ha på sig, materialet andas bra och den håller värmen rätt bra. Nu var det inte speciellt kallt, bara någon minusgrad, men ändå. Modellen heter Shakespeare Ocean Concept, och jag rekommenderar den om någon är i behov av att köpa en flytoverall framöver.

 


Fiskeåret 2008

Fiskeåret 2008 kan beskrivas med ett ord: katastrofalt! Det var ett riktigt dåligt år för min del, både vad gäller antal och storlek på fisken. För att inte tala om antalet bompass, har nog aldrig haft så många bompass på en säsong förut, så den enda trösten är väl att det egentligen bara kan bli bättre.

Det enda positiva med detta år var att jag satte nytt personbästa på björkna och fick min första färna någonsin. Samt även att jag fick min andra gös någonsin, även om den var liten. Men i övrigt var fiskeåret 2008 riktigt uselt, och inte blev det bättre av att trollingfisket under hela juni månad gick bort på grund av tekniska problem med båtpropellern, som gick sönder i samband med Pike Challenge. Och juni är ju normalt sett en av de bättre månaderna, så det var ett tungt bortfall som syns i statistiken.

Men som sagt, nu kan det väl nästan bara bli bättre, så jag ser fram emot fiskeåret 2009 med tillförsikt!

Fiskeåret 2008 i siffror (skillnad mot 2007 inom parantes)

Meteturer: 4 (-5)
Trollingturer: 15 (samma)
Jerkfisketurer: 1 (-1)
Spinnfisketurer (från land): 2 (-4)
Totalt antal fisketurer: 22 (-10)

Gädda: 16 (-17) 
Mört: 9 (-13)
Abborre: 1 (-6) 
Björkna: 1 (-1)
Gös: 1 (samma)
Färna: 1 (+1)