Bolibompass och kaxig gös

Åkte ut och hoppades på lite gös eller kanske någon sommargädda, men det blev ingen fisk för min del, ett riktigt klassiskt bolibompass. Men min kollega Fredrik fick en kaxig liten gös, kaxig eftersom den var optimistisk nog att hugga på en rätt stor wobbler vid namn Jake, som inte var mycket mindre än gösen själv. Kaxig liten krabat, en kul överraskning denna i övrigt fisklösa men vackra sommarkväll.

 


Äkta softbait

Har varit på besök i Trondheim ett par dagar, och fiskespöt åkte naturligtvis med. Trondheimsfjorden är ju känd för sitt fina fiske efter bland annat håkäring, men det var inget storviltfiske planerat utan jag passade bara på att kasta lite från land ett par timmar när jag ändå var i trakterna, men det är ju inte fel det heller. Nu blev det visserligen ingen fisk, jag hade ett hugg men fisken lossnade efter en kort stund, och en kille en bit därifrån fick en mindre sej på något kilo, men helt lottlös blev jag ändå inte. Fick nämligen en bit äkta softbait, även om hela härligheten inte hängde med upp på land, eller vad sägs om denna manet som fattade tycke för mitt drag? :-)

 


Årets första gös

Det var ett tag sedan det blev något fiske så idag åkte jag och Fredrik ut på en trollingrunda på Veckefjärden. Värmeböljan är över för denna gång, så det var ca 15 grader i luften och 18 i vattnet och ganska mulet. Efter en kort stund fick jag årets första gös på en djupgående Stormwobbler med pärlemorskimrande sidor och neongul rygg. Ingen stor fisk, den var på ungefär ett halvt kilo, men ändå kul. En stund senare fick Fredrik en gädda på dryga 3 kg på en multifärgad Jake, och ytterligare några minuter senare fick även jag en gädda, fast även denna i halvkilosklassen och på samma bete som gösen. Sedan blev det ingen mer fisk för oss denna kväll, men ändå skönt att komma ut på en fisketur igen, och som sagt kul att jag även fick årets första gös.