Kort eftermiddagstur till Vikbotten

Åkte ut en kort stund på eftermiddagen för att dänga lite spinnflugor i Vikbotten. Fisket var helt dött, inte ett liv och därmed inte så mycket att rapportera. Testade förutom spinnflugorna även några klassiska skeddrag, men inget föll gäddorna i smaken denna gång. Det mest anmärkningsvärda var väl att se några älgar dricka vatten, och att det var en hel del dykande tärnor i farten, men gäddorna höll sig som sagt borta. Så jag passade istället på att vara lite kreativ och tog denna bild av en mystisk skugga och den blev väl rätt okej.


Snabb sorti från Pike Challenge

Så var dagen kommen när man skulle försöka ta revansch i Pike Challenge och få ett bättre resultat än tidigare år. Dagen började dock inte så bra rent vädermässigt, ett rejält åskväder drog förbi tidigt på morgonen och en blixt slog ner i närheten av hemmet när jag höll på att förbereda prylarna, och regnet bara öste ner. Men vädret blev bättre, och blev senare under dagen riktigt fint, och tävlingen drog programenligt igång med en biministart klockan 9. Men bara en och en halv timme senare var äventyret över för Team Pikepajka. Vi hade ankrat upp och kastat en stund och skulle byta plats, när det visade sig att motorn lagt av för gott. Det blev till att försöka ta sig hem med hjälp av årorna, fortsatt fiske var inte ens att tänka på, så efter några timmars rodd hade vi åtminstone turen att stöta på ett annat deltagande lag som bogserade in båten till en båtramp för vidare befordran till service. Tack till Mats och Simon i Team Polarn & Krypet för hjälpen med bogsering! Tävlingen är som sagt över för vår del, men det blir ändå intressant att se hur det går för de andra lagen, det var tydligen rätt svårfiskat under dag ett för många av lagen.

Trevligt metepass i Strömsån

Åkte till Strömsån med Thomas denna soliga förmiddag för lite bottenmete. Det var årets hittills varmaste och skönaste dag, och för min del blev det tre abborrar, tre mörtar och en id, medan Thomas fick 10 mörtar, fyra braxar, två idar och en abborre. Körde som sagt bottenmete och valet av beten föll på mask och maggot. Ingen märkvärdig storlek på någon av fiskarna, idarna låg på dryga kilot och Thomas braxar likaså, men ändå en trevlig fisketur. Trevlig uppladdning inför årets Pike Challenge som drar igång i morgon. Något att se fram emot och nu är det snart dags!

Rapport från Sportfiskemässan

Nyss hemkommen från Sportfiskemässan i Sundsvall efter en lång men trevlig dag. Var där mellan 10 och 17 och det var trevligt, det är alltid kul med mycket roliga fiskeprylar och många fiskeintresserade personer runt omkring sig. Jag och min teamkompis Fredrik vandrade runt och minglade med en hel del kändisar från fiskebranschen, bland annat Trumman, Buster, Anders Forsberg, Nicke Bauer och inte minst en glad dansk, känd som just Dansken. Väldigt skoj att snacka lite med dem allihop. Passade även på att fynda lite inför Pike Challenge och andra framtida fiskafängen, det blev ett gäng beten som förhoppningsvis faller madamerna i smaken, men det fanns egentligen hur mycket kul som helst om man bara har gott om stålar och förvaringsutrymme. Här kommer några bilder från mässan.

Trumman demonstrerar beten...

BYSKT med beten i Danskens 90 kvm stora monter...

Team Pikepajka och Dansken ser rätt nöjda ut...


Årets fiskepremiär avklarad

Så har man då äntligen avklarat årets fiskepremiär efter en lång och seg vinter. Premiärturen gick till Strömsån, dit jag åkte i sällskap med Thomas för att försöka lura någon id eller braxen. Jag lyckades med det förstnämnda, det blev faktiskt en id fast ingen jätte då den låg på dryga 1,3 kg, men det blev ändå dagens största id då den var lite större än Thomas enda id för dagen. Jag fick även en skaplig mört, som syns på bilden, och missade några fiskar som klev av i förtid. För Thomas blev det några fler fiskar, en id, två braxar på dryga 8 hekto vardera samt fyra mörtar. Inga stora fiskar för någon av oss men ändå skönt att klara av fiskepremiären.

Nu närmast står ett besök på Sportfiskemässan i Sundsvall på tur nu i morgon lördag, det blir trevligt och faktiskt mitt första besök på mässan. Måste ju passa på nu när den arrangeras nästan på hemmaplan, och jag får väl återkomma med en rapport därifrån i morgon. Och om exakt en vecka drar Pike Challenge igång, även det är ju något att se fram emot.