Action framför fötterna

Årets spinnfiskepremiär gick av stapeln idag, och det blev en vända till Vikbotten. Det var soligt men väldigt blåsigt denna eftermiddag. Jag tänkte testa att ge både abborren och gäddan en chans, hade fått rapporter om att det varit bra fiske efter abborre på slutet, så det blev en del fiske med små spinnare, och jag hade även ett hugg på en Droppen, oklart vilken art det kan ha varit.

Det blev dock en gädda, årets första gädda på drygt 1,5 kg som högg på en Rapala Minnow Spoon. Någon fler fisk blev det inte, men det blev ju åtminstone inget bompass på årets första spinnfisketur. Och dessutom blev det lite kul underhållning alldeles framför fötterna, vid tre tillfällen kom ett stort stim småfiskar (spigg eller liknande) rakt mot mig följda av en gädda som gjorde utfall mot dem, ganska kul skådespel att se på. Och bara någon meter framför mig plumsade det även till i vattnet då en tärna lekte kamikazepilot och störtdök mot någon småfisk.

Så årets första gädda och lite kul skådespel på årets premiärtur till Vikbotten, inte helt fel att fira en lördagseftermiddag på detta viset.

Lite bottenmete i Strömsån

Åkte till Strömsån för att se om braxen var hungrig denna soliga eftermiddag. Det var väldigt segt, åtminstone till en början. Fick en hel del små, lätta känningar på min majsförsedda krok, men inget som ville följa med upp, och majsen satt också kvar, så det var lite märkligt. Det dröjde ganska länge innan dagens första fisk kom upp, men det var ingen braxen utan en id på dryga kilot. Sedan följde tre mörtar och sedan blev det tvärdött igen. Var lite överraskad att det var en id och inte en braxen, för det brukar vara så att iden vandrar ganska snabbt förbi, följd av braxen någon vecka senare, och jag har sett rapporter från folk som fått en del braxen nu de senaste dagarna. Men det får bli nästa gång, det blev ju åtminstone inte ett bompass...

Pike Challenge 2011

Nu har äntligen den nya hemsidan för Pike Challenge 2011 lanserats. Det är en ny organisation bakom tävlingen, och även en ny webbmaster, vilket innebär att det inte längre är jag som sköter om sidan som förr om åren. Men jag tyckte ändå att det är värt att skriva om här på bloggen, då jag tycker det är kul med denna tävling, en riktig C&R-tävling för gäddfiskare här på hemmaplan.

 

Årets tävling går av stapeln den 3-4 juni, fast upplägget är lite annorlunda än tidigare år. Men prisbordet är fint, bland annat finns ett resepresentkort på valfri fiskeresa till ett värde av 25000 kr i prispotten, ett pris som är sponsrat av den kända fiskeresearrangören Getaway Tours. Så även denna gång finns ett fint prisbord med priser för hugade spekulanter och andra gäddfiskare att sukta efter. Läs mer om tävlingen på hemsidan www.pikechallenge.com