Intressanta fångster

Gårdagens fisketur på Veckefjärden innebar ett par aningen udda fångster, framförallt den ena av dem. Jag var ute med Fredrik och det tog bara någon minut så fick jag en abborre på kanske drygt 3 hekto på en Zalt, men det var de andra fångsterna som skulle visa sig vara av modell annorlunda. Och det var Fredrik som stod för båda fångsterna.

Den första var ett fiskespö. Ja, ni läste rätt. Upp i båten kom ett komplett fiskespö, med tillhörande haspelrulle, lina och wobbler. Det var ett UL-spö från Abu med en Cardinalrulle och en grönaktig wobbler, som såg ut att ha legat ett tag i vattnet, men inte så länge att det rostat ihop. Det var rätt smutsigt, men det gick att veva på rullen, och ingen rost på krokar eller rulle. Och som kuriosa kan nämnas att på nästan exakt samma ställe fick just Fredrik upp ett ankare för några år sedan. Väldigt annorlunda och kul fångst måste jag säga!

Och den andra märkliga fångsten var en gädda, modell mindre. Det märkliga med denna gädda var att den var väldigt kaxig, eller möjligen desperat, och högg på en Zam 22, som är nästan lika lång som gäddan själv. Nog för att gäddor kan ta stora byten, men det här var nästan komiskt. Eller hur är det man säger, lika barn leka bäst?


Sen rapport från Pike Challenge

Sent omsider kommer här en rapport från Pike Challenge, som gick av stapeln den 9-10 juni. Har helt enkelt inte haft tid att uppdatera bloggen, eller att fiska så mycket heller för den delen, men här kommer så en kort rapport om Team Pikepajkas comeback i tävlingen.

Fast rapporten blir tämligen kort, vi deltog nämligen bara första dagen. Vi fick några fiskar i båten, men ingen var mätbar (minimimått på 75 cm) utan fiskarna var i den storleken som syns på bilden nedanför. Dessutom några följare i ungefär samma storlek, men ingen storlek av intresse för vår del, även om de andra lagen fick en hel del fisk av bra storlek, största fisken i tävlingen var 114 cm och vägde 10,58 kg.

Vi deltog inte dag två utan bestämde oss för att kasta in handduken, då vi tyckte att motorkraften var aningen begränsad för att åka ute i skärgården. En 15-hästars motor på en mindre båt funkar bra i mindre vatten men kanske inte i tävlingssammanhang ute i skärgården, krasst att konstatera men så är det, eller så kändes det åtminstone. Så till skillnad från tidigare år när vi haft rena problem med haverier och annat, så var det inga direkta tekniska fel den här gången, bara det att det inte kändes givande med tanke på begränsningarna.

Men i övrigt var det som vanligt ett lyckat arrangemang, och ni som har möjlighet att ställa upp i Pike Challenge kommande år bör göra det, tror inte ni blir besvikna. Kolla gärna in resultaten och bilderna på hemsidan
www.pikechallenge.com om ni vill.