Fyra gäddor och regn

Åkte ut på en trollingrunda denna regniga eftermiddag. Det höll på att börja med en landad fisk nästan innan vi åkte iväg med båten, då min kollega Fredrik lät wobblern flyta i vattnet vid båten och den hann knappt ta i vattnet innan en gädda högg på den, men den fastnade inte riktigt. Något vad vi hajade till! Har aldrig varit med om att en gädda hugger efter ett bete som knappt hunnit bli blött, kul grej.

 

Sedan när vi väl börjat fiska på riktigt så högg en gädda på 3 kg för mig på en Storm Mag Thunderstick i orange/guld-färg, följd av en fin fisk på strax över 5 kg på en röd/vit Frenzy, och sedan två mindre fiskar på dryga kilot vardera, båda högg på samma bete som den första fisken. Jag tappade även en gädda som drog iväg över Fredriks lina och ordnade ett skapligt trassel innan den klev av. Sedan fick polaren tre gäddor på raken på en grön Hi-Lo innan vi avslutade dagens fisketur, så facit blev fyra gäddor för mig och tre för min kollega, totalt sju landade gäddor och två tappade.


Årets största på nationaldagen

Firade nationaldagen genom att åka ut på en trollingrunda med Fredrik på Veckefjärden. Det var rätt kyligt och blåsigt så flytoverallen fick hänga med, trots att det är juni, och eftersom det dessutom började regna senare under turens gång så var det inget dumt val alls. Jag började med att testa en stor, ledad wobbler vid namn Big Pike som jag köpte billigt från Polarvargen, och det blev nästan omgående en gädda på 2,5 kg. Bytte senare till en Zalt 14F i färgen blå/chrome, och det sög i ganska bra i prylarna. Det kändes genast som en lite större fisk, och efter en stunds drillning kom min största gädda för året upp i båten, en fisk på 8,2 kg och 108 cm, faktiskt den längsta gäddan jag någonsin fått. Det blev ingen mer fisk för mig, och Fredrik fick en gädda på 2,5 kg, innan vi begav oss hemöver. Mitt nya pb vad gäller längd ska firas med lite grillning och fotboll senare ikväll. Här kommer ett par bilder på fisken ifråga.