Vart är våren?

Än dröjer det rätt länge innan vårens fiske kommer igång för min del, det är fortfarande kanske en halvmeter djup snö på marken och rätt tjock is på vattnen häromkring. Här nedanför är en bild på isläget i Vikbotten (en liten havsvik med ganska bra fiske efter både gädda och abborre) den 19 april, som synes inte direkt något drömläge för spinnfiske. Utanför bron (bakom ryggen på mig) såg jag en ensam pimpelfiskare, men jag är ju som bekant inte någon pimpelfiskare, och dessutom vet jag inte om jag skulle våga ge mig ut på isen när det är 10 grader varmt...

19 april 2006

Välkomna till min fiskeblogg!

Denna blogg kommer att innehålla fakta om mig och mina fisketurer, ungefär som en fiskedagbok på nätet. Både totalt misslyckade bompass och lyckade fisketurer kommer att presenteras här, och även annat som har med fiske att göra.

Kan ju börja med en liten snabb presentation, Micke heter jag, några kanske känner till mig under smeknamnet Petey21 från diverse fiskeforum. Jag är en kille från Örnsköldsviks-trakten som framförallt fiskar gädda (spinn från land eller trolling med en kompis båt, har inte hakat på jerkbaittrenden), men ibland är det även trevligt med lättare spinn efter abborre eller en stunds avkopplande mete med toppknutet spö. Det händer även någon enstaka gång att jag fiskar öring i någon mindre sjö, men det är ganska sällan.

Till en början kommer det nog endast att bli "allmänna" fiskeinlägg i denna blogg då vädret och framförallt isläget inte tillåter fiske på ett bra tag, jag räknar inte med att komma igång med själva fisket förrän i maj någon gång, då isen har försvunnit (jag är som ni kanske förstått ingen isfiskare).

Så tills vidare kan jag passa på att testa bildfunktionen, om det fungerar som det ska så finns en bild på mig och mitt personbästa på gädda här nedanför, en fisk på 7,5 kg fördelat på 105 cm, fångad i september 2005 på en sjunkande Zalt 14 i papegoj holo-färg, och fångstplatsen var Veckefjärden utanför Örnsköldsvik (som är ett av mina två hemmavatten, det andra stället heter Vikbotten).

68371-1