Nytt bottenmetepass

Har inte fiskat på ett tag av någon anledning, men ikväll var det dags för att testa bottenmete igen, på ett nytt ställe som vi mäskat upp för braxen. Detta ställe har tidigare (för rätt många år sedan) gett några kompisar en del fin braxen utan att de mäskat upp, så på pappret är det ett ganska lovande ställe.

Denna kväll gav dock inget för min del, ett par napp var allt. Thomas däremot körde flötmete och fick en del fisk, dock ingen braxen. Det blev några hyggliga mörtar, en löja samt en hel del snorgärsar för hans del. Braxen lyser tyvärr fortfarande med sin frånvaro, men man ska inte ge upp. Det vakade en hel del och vi såg några stora fenor och ryggar uppe i ytan vid några tillfällen, så det ser lovande ut trots allt. Tight lines!

Kvällens bottenmetepass blev resultatlöst

Körde bottenmete ikväll och även denna gång slutate det med ett bompass för min del. Platsen är mäskad för braxen men de lyser fortfarande med sin frånvaro. Fredrik hängde med och han körde flötmete, det var tydligen mer lyckosamt. Visserligen ingen braxen för honom heller men drygt 25 fiskar blev det för honom, ganska jämt fördelat mellan abborre och mört, samt en löja. Mycket mindre fisk blev det men han lyckades även ta sin största mört någonsin.

Ingen fisk på kvällens bottenmete

Var ute ikväll igen och bottenmetade på samma plats som igår, men denna gång var inte Fredrik med. Däremot var en annan fiskekompis som heter Thomas med på denna tur. Vi körde båda bottenmete, och vi körde båda med en cocktail på mask och majs, men denna gång lyckades vi inte lura någon fisk. Jag hade en del napp, dock utan att landa någon fisk, medan Thomas av någon anledning bara hade ett eller två napp. Vi tyckte detta var ganska märkligt då vi använde samma bete och fiskade bara några få meter från varandra. Men som sagt, ingen fisk för någon av oss denna kväll.

Dagens bottenmetepass

Var ute och bottenmetade en stund i Moälven ikväll, på ett ställe där jag mäskat upp lite för att förhoppningsvis kunna få braxen. Fredrik hängde på, och han körde flötmete. Det verkade vara effektivare, han fick ungefär 10 mörtar samt en abborre och en löja, medan jag fick 2 mörtar. Men braxen lös tyvärr med sin frånvaro. Hade några känningar av något som teoretiskt sett skulle kunna vara braxen, men inget konkret hugg. Får försöka igen senare, kanske redan i morgon kväll.

Äntligen slut på bompassen

Så har jag äntligen lyckats spräcka den lite pinsamma sviten med bompass. Dagens trollingrunda gav två gäddor för min del. Inga giganter men åtminstone ett slut på bompassviten. Den första gäddan var en "jack pike" på några hekto, tagen på en silverfärgad Fladen Gladiator, och den andra var på ungefär 2,5 kg, tagen på en Conrad Salmon 12 cm i guld/orange. Fredrik var dock snäppet värre med sammanlagt fem fiskar fördelade på tre gäddor (två i samma storleksklass som min samt en på runt kilot), den minsta gösen jag någonsin sett samt en tusenbroder.