Äntligen slut på bompassen

Åkte ut med Fredrik för lite trolling på Veckefjärden ikväll, och äntligen tog bompassen slut. Efter bara några minuter högg en gädda på 3,5 kg på min "Killerkopia" från Polarvargen, i Orange Tiger-färg. Sedan var det rätt lugnt ett tag, innan Fredrik fick en fin gädda (bilden) på en Salmo Warrior, vi vägde den inte men uppskattar vikten till dryga 5-6 kg. Eller tror ni kära bloggläsare att vi gissade fel vad gäller vikten? Det blev dock ingen mer fisk denna kväll, men varsin fisk får väl sägas vara godkänt efter ett antal tråkiga bompass. Och efter turen blev det varsin kall pilsner för att avrunda en trevlig kväll på vattnet.


Ett bompass ikväll

Åkte ut med Fredrik för en stunds trolling på Veckefjärden denna kväll. Det var halvklart och runt 20 grader (18,5 grader i vattnet), och blåste en del till en början. Vinden avtog dock senare, men det blev ingen fisk alls för någon av oss, inte ens ett hugg denna gång. Jag passade på att testa ett nytt bete jag köpte för ett par veckor sedan, en gammal hederlig Killer i modern tappning, i form av en Killerkopia från Polarvargen med CWC:s färgkod C31 (Orange Tiger). Tror helt klart på detta bete, som verkar vara gjutet i samma form som gamla klassiska Killer fast med en modern färgsättning.

En stunds fiske från land

Åkte ut till Vikbotten för en stunds fiske från land med barndomskompisen Samuel denna kväll. Fisken uteblev, men vi hade några hugg av gädda. Samuel hade tre hugg på sin 4Play, och jag hade ett hugg på en Blue Fox Buzzer, men vi kunde tyvärr inte lura upp någon av dessa fiskar för en fotosession. Kul dock att känna lite fisk, men bättre lycka nästa gång. Vi hade åtminstone tur med vädret...

Äntligen en fisketur igen

Så var det äntligen dags att fiska igen! Det var ett bra tag sedan, en dryg månad sedan närmare bestämt. Fredrik har äntligen fått tillbakabåten, som varit på service efter att propellern gick sönder, som jag skrev om tidigare. Och utöver en ny propeller så är den nu även utrustad med ekolod (Lowrance X125), så det var trevligt att se hur vårt hemmavatten ser ut under ytan med. Vi såg även en del fina ekon som tyvärr inte behagade hugga denna gång.

Någon fisk blev det inte för min del, men det var skönt att komma ut och fiska ändå. Fredrik hade på en gädda på 3-4 kg nästan intill båten, men i övrigt hade vi ingen känning av fisk denna gång. Men som sagt, skönt bara att komma ut, det var ju som sagt inte igår man var ute och fiskade.

På hemvägen mötte jag en gammal barndomskamrat och vi pratade en stund. Vi kom in på temat fiske och han visade mig en wobbler som han gjorde på slöjden i femman i mitten av 80-talet, och han fick även en del fisk på den när han väl gav den en chans. Kul grej tyckte jag, och tog denna bild på hans wobbler, tillverkad av ett kvastskaft och med sked av kopparplåt. Kul att få se den efter alla dessa år, och kul att höra att den funkade med!