Några gäddor och nytt årsbästa

Åkte ut på en liten runda idag, och det blev både en bra och sämre tur på en och samma gång. Sämre eftersom både jag och Fredrik förlorade ett antal beten. Visserligen något man får räkna med som fiskare men lite lustigt att vi förlorade fler beten idag (tre stycken totalt) än under de senaste två säsongerna totalt, åtminstone kändes det så. Kanske dags att byta lina, den har trots allt några år på nacken nu. Vad säger ni, vilket märke rekommenderar ni? Har kört med Power Pro men finns det något annat märke ni rekommenderar? Strike Wire sägs vara bra, kan det vara ett alternativ?

Men det positiva med denna tur är att det blev några fiskar i båten för en gångs skull, däribland ett nytt årsbästa för mig med en fin fisk på fem kilo. Fick även en på tre och en mindre på dryga kilot eller så, och Fredrik fick en liten rackare på halvkilot. Testade lite olika färger och idag verkar det som att det var lite mer naturfärgade beten som gällde, fick mina på blått och furusundarn. Skrikiga gula färger föll tydligen inte gäddorna i smaken denna soliga eftermiddag.

Tillbaka i bottenträsket

Här gick man och tänkte positivt att nu kanske det äntligen vänt efter förra rundan, det sega fisket alltså. Men så roligt fick man inte ha det, i dag var det en sådan där helt otroligt seg dag igen. Inte ens ett hugg för min del och Fredrik fick en liten gädda på 1,5 kg, inte direkt en dag man skryter om på bloggen eller kommer att minnas för all framtid om man säger så. Men nu blir det några dagars paus i fiskandet på grund av en liten resa över helgen, sedan blir det nya friska tag igen framöver. Sämre kan det ju inte gärna bli, men det får gärna bli bättre...

Några gäddor i djurparken

Åkte ut på en runda i Veckefjärden denna soliga och vackra eftermiddag. För en gångs skull denna säsong blev det lite fisk i båten, det har ju som bekant gått rätt trögt för Team Pikepajka men nu kanske det har lossnat lite. Jag tog ledningen med en liten gädda på 1,5 kg, sedan kvitterade Fredrik med en fin gädda på 5 kg, den på bilden här nedanför. Denna gädda hade en skada på överkäken, om det är en medfödd missbildning eller en gammal läkt skada vet jag dock inte. Men en fin fisk var det, som högg på en silverfärgad Illex Jerk Freddy.

Sedan tog Fredrik ledningen med ytterligare en gädda på dryga 3 kg, innan jag tog dagens sista på halvkilot. Inga bjässar för min del men antalsmässigt blev det oavgjort denna gång, och det var en trevlig tur i djurparken. Man ser rätt ofta en del intressant djurliv runt Veckefjärden, denna gång blev det bland annat en räv som blev mobbad av några skator, och en hungrig fiskgjuse. Annars ser man ofta djur som bävrar, bisamråttor och även uttrar som simmar omkring, plus en hel del olika typer av sjöfåglar. Alltid kul med lite intressanta djur i närheten av fiskevattnet.



Trögt i mörkret

Fisket har ju som synes gått väldigt trögt på sistone, så denna gång testade jag och Fredrik att fiska i mörker, men inte heller det gav något resultat av vikt och värde. Fisket är helt enkelt otroligt segt för tillfället, och trots att det var i princip vindstilla och spegelblankt så såg man knappt tillstymmelsen till vak, än mindre hugg. Fredrik lyckades kroka en liten snipa och det var allt. Så vad denna fisktorka beror på får vi fortsätta att grunna på.

Det verkar vara just det skeppare Fredrik gör på bilden, begrundar vårt öde och funderar över varför fisket är så trögt. Men någon gång ska det lossna, obotlig optimist som man är...


Glupska gäddor finns det gott om

Man upphör aldrig att förvånas över hur glupska gäddor kan vara. Ta denna gädda som exempel. Den var den enda som kom upp i båten under dagens fiskepass, och med tanke på storleken på gäddan respektive betet så kan man ju börja funder "Hur tänkte den nu?", även om det ju är ett erkänt faktum att gäddor tar väldigt stora byten i förhållande till sin egen storlek. Synd bara att betet i fråga inte var en en sån där gigantisk Rapalawobbler som man ser på väggen i en del butiker...

Men detta var som sagt den enda fisken som kom upp i båten idag, och det var Fredrik som stod för bedriften. För min egen del blev det en tappad gädda, samt något som jag inte är helt säker på om det var fisk eller inte, men tungt var det. Var det en fisk så var det en garanterad jätte, men som sagt, är inte helt hundra. Det enda jag är hundra på är att fisket är fortsatt segt. Segare än någonsin, och vad det beror på kan man ju bara spekulera i. Eller bättre upp, försöka råda bot på nästa gång. Skam den som ger sig!


Fortsatt trögt fiske

Åkte ut på Veckefjärden denna soliga eftermiddag för att se om fisket lossnat. Det var drygt 15 grader i luften och soligt, och svag vind. Borde vara helt okej förutsättningar men tyvärr var så inte fallet. Det blev ett bompass för min del och inte mycket bättre för Fredrik. Han fick en gädda på 2,5-3 kg på en färgglad Jake, och det var allt. Tyvärr tappade han även en fisk som uppskattades vara ganska stor, vi fick aldrig se fisken men bara en bit ifrån båten klev den av. Svårt att bedöma storleken på en fisk som man inte får se, men stor var den åtminstone. Så bättre lycka nästa gång, förhoppningsvis både fler hugg och färre tappade fiskar.