Intressanta fångster

Gårdagens fisketur på Veckefjärden innebar ett par aningen udda fångster, framförallt den ena av dem. Jag var ute med Fredrik och det tog bara någon minut så fick jag en abborre på kanske drygt 3 hekto på en Zalt, men det var de andra fångsterna som skulle visa sig vara av modell annorlunda. Och det var Fredrik som stod för båda fångsterna.

Den första var ett fiskespö. Ja, ni läste rätt. Upp i båten kom ett komplett fiskespö, med tillhörande haspelrulle, lina och wobbler. Det var ett UL-spö från Abu med en Cardinalrulle och en grönaktig wobbler, som såg ut att ha legat ett tag i vattnet, men inte så länge att det rostat ihop. Det var rätt smutsigt, men det gick att veva på rullen, och ingen rost på krokar eller rulle. Och som kuriosa kan nämnas att på nästan exakt samma ställe fick just Fredrik upp ett ankare för några år sedan. Väldigt annorlunda och kul fångst måste jag säga!

Och den andra märkliga fångsten var en gädda, modell mindre. Det märkliga med denna gädda var att den var väldigt kaxig, eller möjligen desperat, och högg på en Zam 22, som är nästan lika lång som gäddan själv. Nog för att gäddor kan ta stora byten, men det här var nästan komiskt. Eller hur är det man säger, lika barn leka bäst?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback